Chassis

betrans 39 opt

20ft chassis: Dit is een containerchassis waarop enkel een 20ft container kan vervoerd worden.

30ft chassis: Dit is een containerchassis waarop een 20ft of een 30ft container kan vervoerd worden. 

40ft chassis (HC): Een containerchassis waarop een 40ft container of een 40ft HC container of 2 x 20ft containers kunnen vervoerd worden. Deze chassis kan niet ontdubbeld worden, zodat in het geval van 2 x 20ft containers er één 20ft met de deuren naar voren en één 20ft met de deuren naar achteren op het chassis staan. 

Polyvalent chassis: Een chassis waarop zowel een 20ft, 2 x 20ft, een 30ft, een 40ft, een 40ft HC als een 45ft HC container kan gezet worden. Deze chassis wordt veelvuldig voor normale containertransporten gebruikt omdat ze ter plaatse kan aangepast worden in functie van de te vervoeren container. Deze chassis kan niet ontdubbeld worden, zodat in het geval van 2 x 20ft containers er één 20ft met de deuren naar voren en één 20ft met de deuren naar achteren op het chassis staan.

20ft kipchassis: Dit is een containerchassis waarmee 20ft containers kunnen gekipt worden. 

40ft en 40ft HC kipchassis: Een containerchassis waarmee 40ft en 40ft HC containers kunnen gekipt worden.

Kip-combi chassis: Dit is een containerchassis waarop 2 x 20ft kunnen geplaatst worden om te gaan kippen. De chassis kan ontdubbeld worden zodat beide containers afzonderlijk met de deuren achteraan tegen een laad/loskaai kunnen worden gezet. Meestal wordt één container meegenomen om te kippen en één om te gaan laden.

Combi chassis: Een containerchassis waarop 2 x 20ft geplaatst worden. De chassis kan ontdubbeld worden en zodoende kunnen beide containers afzonderlijk met de deuren naar achter tegen de los-/laadkade geplaatst worden.

Genset: De 20ft of 40ft of 40ft HC reefer container wordt op een gewenste temperatuur (koelen/warmen) gehouden door het ingebouwde aggregaat. Dit aggregaat wordt van elektriciteit voorzien door onze genset (= stroomgenerator).

Nikola

Onze groene investeringen voor de volgende jaren!

Be-Trans bestelde begin november tien trucks op waterstof bij Nikola Motor. Tegelijkertijd kocht het bedrijf twee trekkers op lng bij Volvo. Het zet ook in op vergroening met een eigen windmolen en een ecocombi.

Lees meer

sqas assessed company logo

BE-Trans behaalt SQAS certificaat

SQAS (Safety and Qualitiy Assesment Systems) is een kwaliteitsnorm die CEFIC (European Chemical Industry Council) heeft ontwikkeld. Aan de hand van een vragenlijst en een onafhankelijke audit worden dienstverleners gescoord op hun acties met betrekking tot organisatie, kwaliteit, veiligheid en milieu.  

Lees meer

Nikola Truck2

Be-Trans bestelt 10 trucks op waterstof

Transportbedrijf Be-Trans uit Geel heeft 10 trucks op waterstof besteld bij Nikola Trans. Dat meldt het nieuwsplatform Flows. Zaakvoerder Bert Vranckx verwacht om ze in 2025 in gebruik te nemen. Tegelijk laat het bedrijf een windmolen bouwen op het bedrijfsterrein langs de E313 in Geel.

Lees meer

Vakbeurs TL 2018 uitgelicht

BE-Trans op Transport & Logistics vakbeurs

Op 6, 7 en 8 november 2018 zijn BE-Trans en BE-Logistics aanwezig op Transport & Logistics. Deze vakbeurs staat bekend als het ontmoetingsplatform binnen de logistieke sector waar zaken doen en netwerken centraal staan. Daarnaast zijn er mogelijkheden om kennis en inspiratie op te doen tijdens het seminarprogramma.

Lees meer

BE Trans logo ISO aug18 43052

BE-LOGISTICS behaalt ISO 9001-certificaat

ISO 9001 is een internationaal erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement. De norm wordt gepubliceerd door de International Organization for Standardization. Het ISO 9001-certificaat wordt uitgereikt door een onafhankelijke instelling na audits die aantonen dat een organisatie op alle vlakken aan de kwaliteitseisen van de ISO 9001-norm voldoet.Het behalen...

Lees meer

AEO logo

BE-Logistics krijgt een AEO-vergunning

Vanaf deze maand is BE-LOGISTICS houder van een AEO-vergunning. Hierdoor genieten wij van douanevereenvoudigingen en kunnen we een betere veiligheid van de zendingen garanderen. Concreet betekent dit:

Lees meer

Be trans event 14052017 56

BE-Trans (Truck ICT Award): vereenvoudiging administratie verhoogt productie met minder personeel

BE-Trans uit Geel investeerde de afgelopen jaren enorm veel in IT en mag zich dus terecht de winnaar van de Truck ICT Award noemen. “Ik geloof al lang niet meer in het verhaal van de transporteur met een aantal trucks achteraan in zijn schuur”, vertelt CEO Bert Vranckx aan Truck...

Lees meer

Be trans event 14052017 240 opt

BE-Trans Family Day - de foto's

Lees meer

BE Trans Family Day uitnodiging

BE-Trans Family Day

Op zondag 14 mei opent het nieuwe BE-Trans complex. Op de vroegere Alcatel site werd er ijverig gewerkt aan het pand van 10.000m². Hierin zijn de nieuwe kantoren van BE-Trans en de magazijnen van BE-Logistics ondergebracht.

Lees meer

Schermafbeelding 2017 05 12 om 13.57.11

Trendsetter in Logistics

Lees meer

Betrans vloot 4

Truck ICT Award

BE-Trans is eind februari in de prijzen gevallen tijdens de Transport & Logistics Awards. Na jarenlang fors te investeren in haar ICT-oplossingen mocht BE-Trans de Truck ICT Award in ontvangst nemen.

Lees meer

BE Trans DAF trekker opt

100 DAF XF Euro 6-voertuigen voor BE-Trans

Tussen 2008 en 2012 verdubbelde BE-Trans haar wagenpark alsook het omzetcijfer en de winst. Hetzelfde geldt voor de periode tussen 2012 en 2016: BE-Trans heeft in die periode 100 nieuwe DAF XF 440 Euro 6-voertuigen ingezet. Na deze aankoop telt het wagenpark meer dan 170 trekkers.

Lees meer

Wenst u meer informatie?

Contacteer ons