BE-Trans trekt ten strijde tegen dodehoekongevallen

De maand mei is in de meeste scholen de verkeersmaand bij uitstek. In deze optiek hebben wij de voorbije weken twee Westerlose scholen aangedaan om jongeren in het verkeer bewust te maken van de gevaren van dode hoeken.

BE Trans mei19

• 25/05/2019 •

De Kempense transporteur BE-Trans stelde een week lang een vrachtwagencombinatie en twee personeelsleden gratis ter beschikking van de middelbare school SILA in Westerlo en GBS De Klimboom in Heultje. Meer dan duizend leerlingen kregen uitleg over de dode hoeken van een vrachtwagen. “Wij proberen deze jongeren te overtuigen dat een veilig verkeer een inspanning is van alle weggebruikers”, vertelt Domin Van Hemelen van BE-Trans. “Vrachtwagenchauffeurs kunnen ondanks alle nieuwe technologieën en diverse spiegels niet alles zien.”

De leerlingen mogen plaatsnemen in de cabine van een trekker om zo zelf te ervaren waar de dode hoek van een vrachtwagen zich situeert. “Met zeilen die we rond de vrachtwagen leggen, tonen we de kinderen waar ze zich in de gevaarlijke zones bevinden”, zegt Van Hemelen. “We leggen ook uit hoe ze zich in de buurt van een vrachtwagen moeten gedragen. Wij hopen met deze lessen zo veel mogelijk ongevallen te voorkomen.”

Fluohesje

Na afloop van de les kregen alle leerlingen nog een fluohesje cadeau wat de zichtbaarheid als zwakke weggebruiker ten goede komt. “Ik vond het heel interessant”, vertelt Fleurtje van GBS De Klimboom. “Volgend jaar rijd ik met de fiets naar het middelbaar en er zijn toch enkele gevaarlijke punten waar veel vrachtwagens rijden. Door in de vrachtwagen te zitten, heb ik kunnen ervaren wat de chauffeur ziet en wat niet. Ik weet nu waar ik me moet plaatsen wanneer er zich een vrachtwagen in mijn buurt bevindt.”

Bron: Gazet Van Antwerpen 24/05/2019 door Leo Brouwers

Would you like more information?

Contact us